Bijna vijftig jaar geleden ben ik onder de tropenzon van Makassar geboren als derde kind en tweede zoon. Op mijn vijfde keerde ik voorgoed terug naar het vaderland, om vervolgens via Bennekom, Willemstad, Driebergen, Sassenheim, Amsterdam en Rotterdam, neer te strijken in Gouda.

School

Na de kleuterschool en de lagere school, ben ik uiteindelijk terechtgekomen in de brugklas van het Revius Lyceum te Doorn waar ik in 1988 examen deed op de HAVO. Daar ik geen behoefte had om twee jaar VWO aan mijn schoolbaan te plakken, kwam ik terecht op de lerarenopleiding geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam. Het was een tussenjaar omdat ik liever naar de Reinwardt Academie was gegaan maar niet langs de toelatingscommissie was gekomen, wat het jaar daarop gelukkig wel lukte.

Na een opwindend propedeuse jaar in Leiden, vervolgde ik de management richting van de opleiding in Amsterdam. In de hoop mij op deze manier breder te ori├źnteren dan alleen op het museale vak, liep ik stage bij de Stadschouwburg van Haarlem en deed samen met een studiegenoot, namens het LOKV afstudeeronderzoek naar fusies tussen muziekscholen en centra voor kunsteducatie.
Het werkzame leven kon beginnen, wat op dat moment mij overigens nog niet meeviel.

Onderwijs

Na twee vrijwilligersbaantjes besloot ik terug te keren naar de studiebanken en de opleiding tot leerkracht te volgen aan de Ichtus Pabo te Rotterdam. Dankzij het verkorte traject kon ik na twee jaar weer afzwaaien om vrijwel meteen te beginnen op de kleurrijke Arentschool, gelegen op de grens tussen Kralingen en Crooswijk.

Na negen jaar voor de klas leek mij de sprong naar een directiefunctie op De Morgenster te Haastrecht de meeste logische, maar deze keuze bleek achteraf niet de beste te zijn. Hierdoor kwam ik tot inzicht dat schooldirecteur niet mijn ambitie was en ben ik met hulp van anderen uiteindelijk terecht gekomen bij Educatieve uitgeverij Kinheim, waar ik inmiddels alweer tien jaar als adjunct-uitgever en projectleider met veel plezier werk.