De basis voor de rest van je leven wordt gelegd in de kinderjaren en voor zo ver mijn herinneringen teruggaan, heb ik altijd belangstelling gehad voor de wereld om mij heen. Dit begon met het spelen op de ‘wallen’ van Willemstad en het maken van fietstochtjes naar Helwijk, Fijnaart en Moerdijk.
In de bibliobus – die tweewekelijks langskwam – verslond ik vrijwel alle informatieboeken en de tekenfilmserie ‘Er was eens’ legde de kiem voor een levenslange belangstelling voor geschiedenis.

Erfgoed fotografie

In de zomervakantie volgde ik mijn vader op zijn tochtjes langs kathedralen, klooster en kastelen en rond diezelfde tijd maakte ik met de oude Agfa Clack mijn eerste zwart wit foto’s. Al snel werd dit toestel vervangen werd door een Asahi Pentax spiegelreflexcamera, waarna ik overging op de Canon. Met mijn Canon D80 zeg ik altijd dat iedereen een foto kan maken, maar Dat niet iedereen kan fotograferen. Mijn erfgoedfoto’s deel ik met enige regelmatig op Flickr.
Omdat het mij al op de middelbare school niet alleen ging om de foto’s te maken, maar ook om het proces van ontwikkelen en afdrukken, heb ik met mijn broer menig uur in de doka doorgebracht, waar wij voornamelijk zwart-wit foto’s afleverden, alleen al vanwege de artistieke uitstraling die deze hadden. Inmiddels is de donker kamer lang en breed vervangen door de Lightroom van Adobe.
Sinds dertig jaar publiceer ik mijn werk onder de naam Studio TAO.

Bouwen

Dankzij de tochtjes met mijn vader heb ik mijn grote belangstelling voor geschiedenis en bouwkunst ontwikkeld. Lange tijd heb ik dan ook de ambitie gehad om gebouwen te ontwerpen, maar dat bleek te hoog gegrepen. Om deze teleurstelling te verwerken, begon ik met het bouwen van bouwplaten, die helaas niet allemaal de tand des tijds hebben doorstaan. Het laatste bouwproject betrof de Notre Dame de Paris en thans wordt de laatste hand gelegd aan het Château de Chenonceau.

Educatief tekenen

Sinds een jaar of twee heb ik het tekenen van vectoren ontdekt. Deze vaardigheid is nog nauwelijks het kleuterniveau ontstegen, maar de eerste resultaten zijn hoopvol.
Op Shutterstock deel ik mijn educatieve tekeningen.