Hoe Antwerpen gevoed werd in Museum Aan de Stroom

Museum Aan de Stroom (MAS) ligt logischerwijs op steenworp afstand van de Schelde en zou je als het erfgoedpakhuis van Antwerpen kunnen beschouwen. De tien verdiepingen beklim je als een wenteltrap het gebouw rond, en op vrijwel elke verdieping is een tentoonstelling ingericht. Ik beperkte mij tot ‘Antwerpen à la carte, over steden en voedsel’, want je hebt meerdere dagen nodig om alles te kunnen zien. Met thema’s als Naar de stad, Op de markt, Aan tafel en Uit de stad wordt een interessant beeld gegeven over voedsel in ons leven door de eeuwen heen. Nooit had ik eerder erbij stilgestaan dat ons dagelijks brood zo’n veelzijdige rol speelt in verleden, heden en toekomst. Een hoogtepunt tot slot is het magnifieke uitzicht op haven en stad vanaf het (gratis) te bezoeken panoramaterras.

Ik bezocht dit museum op zondag 10 oktober 2021.

Meer informatie: Museum Aan de Stroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *